Автор: OtchetDP | 26.02.2013

УКРАЇНІ НЕОБХІДНО НАЛАГОДИТИ ВЛАСНЕ ВИРОБНИЦТВО 5-6 ВАКЦИН, – ДЕРЖІНФОРМНАУКИ

tabletka

Для надійного забезпечення імунологічної безпеки нашого населення, Україні необхідно налагодити власне сучасне  виробництво п’яти-шести вакцин. Про це заявив голова Держінформнауки Володимир Семиноженко.

«В розвинутих країнах імунобіологія та біотехнології визнані серед найвищих пріоритетів наукового розвитку. Світовий ринок біотехнологій оцінюється у сотні мільярдів доларів. Саме з дослідницькими проривами у цій царині провідні експерти пов’язують перспективи входження світової економіки у новий цикл зростання. Для України посилений розвиток  іммунобіотехнологій, окрім очевидної значущості з точки зору захисту суспільного здоров’я, ще має великий економічний сенс», – зазначає він.

Семиноженко підкреслює, що включення наук про життя, у тому числі біотехнологій, у перелік стратегічних пріоритетів розвитку науки і техніки у 2011 році стало одним з найбільш важливих для науки рішень держави за останні кілька років.

«Налагодження власного виробництва стратегічно важливих імунобіологічних препаратів відповідно до завдання, поставленого минулого тижня прем’єр-міністром України, разом з реалізацією низки інших високотехнологічних проектів в сфері охорони здоров’я, зрештою дозволять вирішити двоєдине завдання: підвищити рівень біологічної безпеки населення і надати поштовх розвитку економіці шостого укладу», – вважає Семиноженко.

За інформацією Держінформнауки, до проекту Державної програми активізації розвитку економіки на 2013 – 2014 роки включена низка технологічно складних напрямків, зокрема, технічне переоснащення виробництва діагностичних виробів медичного призначення. Згідно попереднім розрахункам, реалізація цього проекту дозволить у 3,5 рази збільшити обсяги виробництва імпортозамінної продукції впродовж року, та майже удвічі зменшити відповідні витрати бюджету.

Джерело: www.dknii.gov.ua


Оставьте комментарий

Рубрики